Os dejo con el texto de presentación y el programa de la mesa redonda:

En català:

Territoris Oblidats neix amb l’idea de convertir-se en un punt de trobada per a la reflexió teòrica emmarcada en la nostra realitat urbana. La intenció és aprofundir en la comprensió de la construcció de l’espai urbà de la ciutat, tant en la seva promoció com en la seva organització, buscant la participació de ciutadans i ciutatdanes i, institucions relacionades amb la temàtica.

El projecte Territoris Oblidats pretén refletir aspectes relacionats amb la sostenibilitat, l’accessibilitat, la necessitat (re)pensar en el disseny urbà per el us ciutadan; així com la importància de les infraestructures culturals i d ́educació en el desenvolupament social i econòmic com motor de revitalització de la comunitat ciutadana.

Paraules Claus

Interacció de l’home amb el medi ambient

Matèries del treball: barri, temps, naturalesa i medi ambient

Re-conquistar la dignitat de l’espai públic i del barri dintre de la ciutat

Eines d’inserció social i urbana

Finalitat Territoris Oblidats -> Art per Repensar el Paisatge Urbà

El procés del projecte Territoris Oblidats, pel seu vessant participatiu, pretén promoure una mirada crítica sobre l’ordenament actual del territori, així com implicar als ciutadans i ciutadanes en el debat sobre la qualitat de l’entorn urbà i les estratègies de planejament i desenvolupament sostenible incloses dins l’agenda 21. La recuperació de l’espai públic ha estat un dels elements clau per a entendre la projecció urbana durant els últims decennis en la ciutat. L’aparició de nous estils de vida urbans i de les noves tecnologies en l’espai de la ciutat també ha fet emergir noves potencialitats i riscos a l’abordar el projecte arquitectònic urbà sobre l’espai públic.

En aquest context Terrioris Oblidats presenta la taula de debats Art per a Repensar el Paisatge Urbà pretén reflexionar sobre les relacions entre els espais en desús i l’espai públic en el qual s’integren, qüestionant els tipus d’espai, comunitats i interaccions personals que els propicien, i, com l ́art contribueix en la regeneració de l ́espai urbà “oblidat”.

Presentación Plataforma Web Territoris Oblidats Debate: Art per a Repensar el Paisatge Urbà Centre d ́Arts Santa Mónica – Rambla, (M.Drassanes L3)

Programación 25/11/2010

16:00 – recepción público participante e invitados

16:30 – 16:45 Presentación Arts Santa Monica (persona a confirmar) y P.M.U – Roberta de Carvalho

16:50 – 17:05 Presentación Plataforma Territoris Oblidats – Inês Salpico

17:10 – presentación 3 ponentes – Francesc Muñoz

17:20 – 1o ponente – Lluis Sabadell Artiga

17:40 – 2o ponente – Maral Mikirditsian

18:00 – 3o ponente – Laetitia Lara

18:15 – 18:30 – pausa

18:40 – presentación 3 ponentes – Francesc Muñoz

18:50 – 1o ponente – Imma Jansana

19:10 – 2o ponente- Jean Paul Ganem

19:30 – 3o ponente – Anna Bofill

19:50 – inicio debate

20:30/40 – final debate.